Menetelmäpaja goes After Work

Huippusuositut menetelmäpajat saavat jatkoa syksyllä, kun kokoonnumme tutustumaan luoviin menetelmiin after workien merkeissä. Menetelmäpajojen sarja johdattelee neljään erilaiseen menetelmään ja niiden käyttömahdollisuuksiin esimerkiksi osana muotoiluprosessia, liiketoiminnan kehittämistä tai muutoksen johtamista. Pajoihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai osaamista.

Menetelmäpajat pidetään klo 16:00 - 18:00 Veren toimistolla Helsingin keskustassa, osoitteessa Albertinkatu 23. Tsekkaa menetelmäpajojen päivämäärät alta! Pajoissa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Ohjatun tilaisuuden jälkeen tilaan on mahdollista jäädä viettämään iltaa vapaamuotoisesti. Tervetuloa luoville aftereille inspiroitumaan ja verkostoitumaan!

Menetelmäpajojen teemat ja asiantuntijat


Luovissa menetelmäpajoissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden johdolla “käsillä ajattelun” mahdollistavaan LEGO® Serious Play® -menetelmään (PAJA TÄYNNÄ!), soveltavaan improvisaatioon vuorovaikutuksen välineenä, väriin ja viivaan pohjautuvaan Luovuuspajaan® sekä pelillisiin toimintatapoihin. Voit osallistua pakettihinnalla koko pajojen sarjaan tai poimia yksittäisistä pajoista itseäsi kiinnostavat teemat. Kunkin menetelmäpajan fasilitoijana toimii kyseisen aiheen asiantuntija yhdessä palvelumuotoilija Paula Laition kanssa.

Menetelmäpajojen ohjelma


Klo 16:00 - 16:20 Tutustuminen ja johdanto
Klo 16:20 - 17:40 Sukellus päivän teemaan teorian ja käytännön kautta
Klo 17:40 - 18:00 Reflektointi ja tilaisuuden päätös
Klo 18:00 -            Mahdollisuus jäädä viettämään iltaa vapaamuotoisesti

Huom! Kuhunkin pajaan mahtuu vain 15 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varaathan paikkasi pian!

Tutustu alta menetelmäpajojen teemoihin, niiden sisältöihin sekä asiantuntijoihin! Pajan otsikkoa klikkaamalla avautuu lisätietoa kyseisestä pajasta ja sen vetäjästä.

MENETELMÄPAJAT

Ke 14.9. klo 16-18 Luovuuspaja® ja työn uudelleen organisointi / Tero Annanolli, Annanolli Art

Luovuuspaja® on Annanollin pitkän kokemuksen pohjalta kehittämä menetelmä, jolle on ominaista positiivinen ote, epävarmuuden sietäminen ja heittäytyminen viivan vietäväksi. Luovuuspaja vahvistaa yhteishenkeä ja rohkeutta kokeilla ja sitä kautta vahvistaa yrityksen innovointikykyä. Se luo kokeilun ja epätäydellisyyden sietämisen ja hyväksymisen ilmapiiriä, mikä jää yrityksen käyttöön myös tästä eteenpäin.

Tero on monipuolinen kuvataiteilija, kokonaisvaltainen ja uudesta innostuva. Omassa kuvailmaisussaan hän yhdistää vanhojen mestareiden tekniikoita nykymateriaaleille.  Tero virittää ihmiset yhdessä tekemään ja vuorovaikutukseen toistensa kanssa viivan ja värin avulla.

Ke 5.10. klo 16-18 Soveltava improvisaatio ja tuloksellinen vuorovaikutus / Simo Routarinne, ProImpro

Improvisaatioon perustuvat menetelmät muuttavat toimintatapoja, käyttäytymistä ja organisaatiokulttuuria haluttuun suuntaan sekä edistävät psykologista turvallisuutta, luovuutta ja ketteryyttä.

Simo on kansainvälisesti arvostettu rakentavan vuorovaikutuksen asiantuntija, viisas ja hauska luennoitsija, fasilitoija, moderaattori sekä kouluttaja. Yli 20 vuoden kokemuksellaan ja kannustavalla työotteellaan hän saa lyhyessäkin ajassa ihmiset ja organisaatiot muuttamaan toimintatapojaan sujuvimmiksi edistäen sekä työhyvinvointia että tuloksellisuutta.

Ke 9.11. klo 16-18 LEGO® Serious Play® ja jatkuva oppiminen organisaatiossa / Liisa-Maija Malinen, Mukamas Learning Design (PAJA TÄYNNÄ!)

LEGO® Serious Play® -menetelmä on supertehokas, fasilitoitu kommunikointi- ja ongelmanratkaisuprosessi, jonka salaisuus on “käsillä ajattelussa”. Legopalikat mahdollistavat ajatusten rakentamisen 3D muotoon ja niiden tarkastelun eri näkökulmista. Mallin kautta haastavistakin, tunteita herättävistä aiheista on turvallista keskustella eikä väärinymmärrysten riskiä ole.

Liisa-Maija on helposti lähestyttävä ammattifasilitaattori ja oppimismuotoilun ja fasilitoinnin valmentaja, jolla on kyky luoda lämmin ja avoin ilmapiiri työpajoihin ja valmennuksiin. Liisa-Maijan vahvuus on systeemisen ymmärryksen rakentamisessa osallistujien välille mm. LEGO® Serious Play® – menetelmän avulla. Häntä innostaa erityisesti yhdessä oppiminen ja dialogi muutoksen mahdollistajina.

Pe 9.12. klo 16-18 Storyline-peli ja työn tulevaisuus / Vesa Kantola

Storyline-peli kutsuu ryhmän kertomaan yhteistä tarinaa valitusta teemasta. Tarinankerronnan avulla muodostetaan yhteinen ymmärrys tarinan kohteena olevien hahmojen arjesta ja odotuksista tulevaa kohtaan. Tarinan pohjana voi toimia esimerkiksi kehitettävä asiakaspolku.

Vesa on lämminhenkinen ja analyyttinen fasilitoija, jolla on pitkä kokemus teatteri- ja pelillisten menetelmien kanssa työskentelystä. Hän on ollut mukana luomassa Akatemia- ja Tekes-tutkimusprojekteja aiheeseen liittyen, sekä fasilitoinut menetelmiä erilaisissa yhteyksissä.


FASILITOIJA JA ASIANTUNTIJAT
Tero Annanolli 2

Tero Annanolli

Annanolli Art

Simo

Simo Routarinne

Proimpro

Liisa-Maija_Malinen lähi

Liisa-Maija Malinen

Mukamas Learning Design

Vesa Kantola

Vesa Kantola

Paula kasvokuva

Paula Laitio

Palvelumuotoilija, Vere Design Oy


HINTA

Yksittäisen pajan osallistumismaksu on 49 € (sis. alv). Hintaan sisältyy ammattilaisen ohjaus sekä pajan tarjoilut ja materiaalit.

Huom! Koulutus järjestetään, mikäli minimiosallistujamäärä (8 hlö) täyttyy. Muussa tapauksessa järjestäjällä on oikeus siirtää tai peruuttaa koulutus.

ILMOITTAUDU MUKAAN


Menetelmäpaja goes after work syksy 2022 nettisivulle.