Kestävä matkailu

Suuntana kesä, loma ja matkailu! Kesälomien kynnyksellä moni meistä pohtii oman loman ohjelmaa ja mahdollista matkailua. Eritoten tämän eriskummallisen kevään jäljiltä, voidaan ottaa matkailuun myös uudenlaista näkökulmaa.

Kestävän matkailun ydin

Kestävä matkailu on eettinen ja ekologinen ratkaisu matkailusta aiheutuville haitoille. Näitä haittoja on monia, esimerkiksi matkakohteen ympäristön rappeutuminen, vuokratason nouseminen ja paikallisten elämää häiritsevä melusaaste. Turismin jatkuvasti lisääntyessä nämä ongelmat pahenevat entisestään, jonka vuoksi tarvitaan uusia vaihtoehtoja. Kestävä matkailu tarjoaa mahdollisuuden vierailla kohteissa kunnioittaen sen luontoa ja paikallista elämää. Alan voidaan odottaa kasvavan, sillä ihmisten kiinnostus kestäviin ratkaisuihin lisääntyy jatkuvasti.

Lähimatkailu on kestävä valinta

Kestävää matkailua on helpointa harjoittaa tekemällä matkoja kotimaassa ja lähiympäristössä. Pidemmillä matkoilla voi matkan päästöjä kompensoida. Monet matkatoimistot ottavat huomioon myös kestävyyden matkoissaan, joten toimistoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota heidän toimintatapoihinsa. Suomen luomumatkayhdistyksen ja Visit Finlandin sivuilta voi perehtyä syvemmin kestävään matkailuun ja sen mahdollisuuksiin Suomessa.

Matkanteosta koituvat päästöt ovat merkittävin syy suosia lähimatkailua. Erityisesti lentomatkailusta syntyvät päästöt nopeuttavat ilmaston lämpenemistä. Junamatkailua kannattaa suosia etenkin Euroopassa nopeiden yhteyksien ja kattavan rataverkoston vuoksi. Junamatkailusta syntyvät päästöt ovat huomattavasti pienempiä verrattuna lentämiseen.

kestava-matkailu

Pidä nämä yritykset seurannassa


Giving Way
tarjoaa alustan, jonka kautta voi löytää vapaaehtoistyökohteen ulkomailta, ilmoittautua vapaaehtoiseksi etätöihin tai tukea lahjoituksella hyväntekeväisyysjärjestöjä. Sivusto tarjoaa tämän kaikille osapuolille ilmaiseksi, joten auttajat ja avun saajat voivat löytää toisensa ketterästi.

Much Better Adventures tarjoaa ulkoilmaelämyksiä paikallisten oppaiden ohjauksella. Yrityksen sivuilta voi hakea eri kategorioista omiin mieltymyksiin soveltuvia vaihtoehtoja ympäri maailmaa ja varata kestävän, eksoottisen seikkailun.

G Adventures järjestää ryhmämatkoja, joilla osallistujat pääsevät auttamaan paikallista yhteisöä. Yrityksellä on useita kohdevaihtoehtoja, joissa se toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisen yhteisön kanssa.

Gallant